Vitaminer som kan hjälpa till att behandla neuropatisymtom

Vitaminer, der kan hjælpe med at behandle neuropatisymptomer

Mange mennesker, der lever med perifer neuropati, kæmper konstant for at håndtere smerten forbundet med denne tilstand. Heldigvis er der mange forskellige måder at håndtere symptomer på, herunder subtile som at tage vitaminer mod neuropati smerte.
Klar til at lære mere om vitamintilskud for at se, om det passer til din behandlingsplan? Nysgerrig efter det bedste vitamin til neuropati? Vi har lavet en hurtig guide til nogle af de vitaminer, der kan hjælpe mod neuropatiske smerter.

Hvad er det bedste vitamin til neuropati?

Perifer neuropati er en af ​​de mest almindelige komplikationer til diabetes. Det kan forårsage en række smertefulde eller ubehagelige symptomer, såsom:
  • Lavt cirkulation og nedsat blodgennemstrømning i fødder og underben
  • Prikkende, brændende eller smertefulde fornemmelser i ekstremiteterne
  • Følelsesløshed eller manglende evne til at føle smerte eller temperatur
  • Øget følsomhed, især over for tryk
  • Beslægtede tilstande som infektioner, sår, sår og mere
Hvis du undrer dig over, hvilke vitaminer der er gode mod neuropati og vil hjælpe med at lindre disse symptomer, er svaret en hel del! Nogle af de mest almindelige vitaminer til neuropati er anført nedenfor.

B-vitaminer

Vitaminer B1, B12 og B6 kan alle være nyttige til at hjælpe med at behandle neuropatisk smerte. Hvorfor? Perifer neuropati påvirker dit nervesystem, og alle B-vitaminer hjælper med at holde dit nervesystem sundt og velfungerende. Faktisk kan perifer neuropati endda være forårsaget af vitamin B-mangel, især vitamin B12-mangel. De kan også hjælpe med at lindre symptomerne på neuropati ved at beskytte nerverne, fremme nervereparation og reducere smerter forårsaget af inflammation, hvilket gør dem til et af de bedste vitaminer til neuropati. Vitamin B kan findes i en række forskellige kilder, herunder hele fødevarer som f.eks såsom kød, fjerkræ, fisk og andre skaldyr, æg, mejeriprodukter, berigede kornprodukter og nogle grøntsager.

Omega-3 fedtsyrer

Disse antiinflammatoriske vitaminer kan hjælpe med at kontrollere nogle symptomer på neuropatisk smerte. De kan også hjælpe med at bremse udviklingen af ​​neuropati og give mulighed for neuronregenerering og heling. Omega-3 fedtsyrer er tilgængelige i fiskeolietilskud. Du kan også finde dem i fisk og skaldyr (især laks, sardiner, ansjoser og østers), nødder, frø (såsom valnødder, hørfrø og chiafrø), sojabønner og visse olier. Acetyl-L-Carnitin Acetyl-L-Carnitin er en aminosyre, der menes at hjælpe med at bekæmpe træthed, reparere og beskytte nerveceller og hjælpe med at reducere smerten, der kommer fra neuropati. Det er hovedsageligt tilgængeligt i form af kosttilskud og animalske biprodukter såsom kød, fisk, fjerkræ og mejeriprodukter.

Alfa-liponsyre

Denne antioxidant har vist sig at have en positiv effekt på neuropati og andre kroniske sygdomme. Selvom der stadig er behov for flere tests, kan dette supplement hjælpe med at lindre almindelige neuropatisymptomer såsom kløe, følelsesløshed og brændende. Alfa-liponsyre findes både som tilskud og i fødevarer som mørkegrønne grøntsager, rødt kød og ølgær.

Curcumin

Et af de mest almindelige kosttilskud til neuropatismerter er curcumin, en forbindelse, der findes i gurkemeje. Curcumin er velkendt for dets anti-inflammatoriske egenskaber og smertelindrende virkninger. Det er tilgængeligt som et isoleret pulver eller i pulveriseret eller frisk gurkemeje, hvilket gør det nemt at inkorporere i din nuværende kost og livsstil. For eksempel kan du nemt tilføje tørret eller frisk gurkemeje til salt mad, smoothies eller drikkevarer. Før du begynder at tage vitaminer til perifer neuropati, anbefaler vi, at du konsulterer din læge eller sundhedsplejerske. Nogle kosttilskud kan forstyrre eller interagere med medicin eller andre kosttilskud, så søg altid godkendelse fra en sundhedspersonale, før du starter med nye vitaminer.

Suppler vitaminer til neuropati med andre behandlinger og løsninger

At tage vitaminer til perifer neuropati kan være en potent del af din behandlingsplan, fordi nogle undersøgelser viser, at en mangel kan gøre nerver modtagelige for skader, men det burde ikke være den eneste måde at hjælpe med behandlingen. Effektiv diabetes smertebehandling bør omfatte en bred vifte af muligheder, der passer til din livsstil, behov og mål.

Andre behandlinger for neuropati omfatter terapi, smertestillende medicin, livsstilsændringer og mekaniske hjælpemidler. Da diabetes og neuropati kan forårsage smertefulde fodtilstande, er et must i din behandlingsplan et par gode diabetessokker.


Ligesom vitaminer mod neuropati smerte, er vores diabetiske sokker designet til at lindre visse symptomer forbundet med diabetes og andre tilstande, der forårsager smerte og ubehag i underkroppen. Ikke alene kan de hjælpe med at beskytte mod fodskader og -problemer, men de vil også forbedre blodgennemstrømningen, reducere følelsesløshed og hjælpe med at reducere hævelse.

Tilbage til blog